WIE IS AVSWAT DOET AVSProjectenCONTACT AVS


Ondersteuning stralingsbescherming

Stralingscursussen

Bij- en nascholing

Voorlichting

Bij- en nascholing
AVS geeft regelmatig bij- en nascholingen voor diverse doelgroepen. Op de contactpagina kunt de contactgegevens vinden voor meer informatie van de hieronder genoemde scholingen of voor een bijscholing op maat.

Bij- en nascholing voor klinisch fysici én SBD (A)CD
Indien u als klinisch fysicus tevens werkzaam bent als Stralingsbeschermingsdeskundige (SBD), dan zal u zich hebben laten registreren in het register van de ANVS. Voor de eerste registratie is het diploma stralingsbescherming niveau 2 of 3 voldoende. Na 5 jaar zal u zich kunnen laten herregistreren, mits u naast relevante werkervaring, u uw kennis op het gebied van stralingsbescherming heeft onderhouden. Isala heeft in samenwerking met AVS twee maal een nascholing georganiseerd. We houden u op de hoogte indien een nieuwe datum bekend is.

Bij- en nascholing voor tandartsen en orthodontisten, en medewerkers
Bij- en nascholing is voor Toezichthoudend Medewerkers Stralingsbescherming tandheelkunde, tandartsen en medewerkers verplicht, de frequentie is door de beroepsgroep vastgesteld op 4 uur per jaar voor TMS en tandartsen (of met CBCT 8 uur per 5 jaar), voor medewerkers 1 uur per 5 jaar. AVS kan bijscholingen voor uw onderneming of organisatie op uw locatie verzorgen.

Bij- en nascholing 
AVS kan een korte bijscholing verzorgen voor diverse doelgroepen. In het verleden is bijscholing gegeven aan orthopeden, tandartsen, radiologisch of radiotherapeutisch laboranten, verpleegkundigen, neonatologie medewerkers, anesthesie medewerkers, operators bij controle systemen, brandweer, etc. Wanneer u een offerte wil ontvangen voor een cursus op maat dan kunt u een e-mail sturen (zie contactpagina)